;

Lessen voorjaar

Voor wie?

Leeftijd: 4 tot .....
Zowel starters als tennissers met ervaring.

Wanneer?

Aantal lessen: 9.
Wekelijks 1u of 1,5u les (keuze).
Eerste les de 1e week na de paasvakantie (week maandag 18/04/22). Laatste les (inclusief 2 reserveweken) laatste week juni (week van 30/06/22).

Welke momenten nog niet gekend (onderstaande zijn de momenten van vorig jaar = ter info):

  • Dinsdag (Jonas): 17u, 18u, 19u, 20u, 21u; (Floris): 18u, 19u, 20u, 21u
  • Woensdag (Sebastiaan): 14u, 15u, 16u, 17u, 18u
  • Donderdag: (Keith): 17u, 18u, 19u, 20u, 21u (Jonas): 16u, 17u, 18u, 19u, 20u, 21u
  • Vrijdag (Keith): 17u, 18u, 19u, 20u, 21u
  • Zaterdag: (Keith): 9u, 10u, 11u, 12u, 13u; (Sebastiaan): 15u, 16u, 17u

Vermelde uren zijn de starturen. +12 jarigen kunnen opteren voor 1,5u les/week.

Prijzen:

  1uur/week 1,5 uur/week
4 spelers/groep €80 €120
3 spelers/groep €90 €135
2 spelers/groep €120 €180
     

Inbegrepen tennismateriaal (racket, ballen, ...).
Zorg voor gepast schoeisel (geen diepe inkervingen), sportkledij en drank (bv. een drinkbus met water).
Tot 14 jaar zijn de lessen fiscaal aftrekbaar, waardoor je 45% terug krijgt van de fiscus.

Deelname aan lessen betekent ook dat je een tennisabonnement neemt. We willen je immers aanmoedigen (en een beetje verplichten) om ook te oefenen. De bijdrage hiervoor val trouwens best mee. Als lesnemer krijg je immers een korting van 50% op het lidgeld. Bovendien komen de ziekenfondsen tussen in het lidgeld van een sportclub. 
Ontdek de prijzen en de voordelen van een tennisabonnement en vraag HIER je lidmaatschap aan.

De club organiseert een afsluitmoment lessen waarop alle volwassen lesnemers worden uitgenodigd. Zo leert men ook andere lesnemers kennen en kan men tonen wat men gedurende 9 weken heeft geleerd.

Inschrijven (kan niet meer voor 2021)

Wat je nog wil weten

De inschrijving is eenvoudig. Je doet dit via de groene knop 'inschrijven' hierboven.
Na inschrijving krijg je een mail dat je inschrijving is gebeurd.
Vergeet niet om ook het lidmaatschap (tennisabonnement) aan te vragen! (*)

Uiterlijk 1 week voor de start van de lessen contacteren we jou met een voorstel van groepsindeling en lesmoment. Daarna ontvang je een uitnodiging voor betaling.

Indien meer inschrijvingen dan plaatsen, houden we rekening met het inschrijvingsmoment.

(*) Eens je lidmaatschap (tennisabonnement) geregeld (incl. betaald), kan je reserveren en tennissen.
Wil je toch nog afwachten tot je zeker weet dat er voor jou een gepaste groep op een gepast moment is voor de lessen, dan wacht je voor aanvraag lidmaatschap (tennisabonnement) tot dan.

Bij de groepsindeling houden we rekening met leeftijd, tenniservaring, moment dat je kan spelen, met hoeveel dat je in een groep wilt zitten, of je 1 of 1,5u les/keer wilt volgen (deze keuze geldt enkel voor +12j.).
Prioriteit hierbij is tenniservaring en (voor de jongeren) leeftijd.
Daarnaast het moment dat je kan spelen. We vragen alle momenten te vermelden dat je kan, waarbij eerst je voorkeur enz..
Tenslotte proberen we voorkeur van aantal spelers en duurtijd (1u of 1,5u) te respecteren.

Wil je 'een speciale' groepsindeling, bv. een gezin (mama, papa en de 2 kinderen), meld dit dan bij de inschrijving.

Oxaco tennis beschikt over 3 'all weather' terreinen. De tennislessen gaan op deze terreinen door. Enkel bij regen en vorst kan hierop niet worden getennist. Na regen zijn de terreinen dadelijk droog. Zo de les niet doorgaat bv. wegens regen of onbeschikbaarheid van de leraar, krijg je bericht van je leraar. Geen bericht = de tennisles gaat door. Het is de tennisleraar die dit bepaalt. Het kan bv. zijn dat het lesuur 1 en 2 regent (of regen wordt voorspeld), lesuur 3 van de avond niet. In dat geval zal de leraar meestal de 3 lesuren annuleren.
Indien de les niet kan doorgaan, wordt de les naar een later moment verplaatst. In principe op dezelfde dag van de week en het zelfde uur. Voorbeeld: je volgt les op dinsdagavond om 19u; 7 weken na één. Een les gaat niet door, week 8 wordt les gegeven op dinsdagavond om 19u.

Dit kan zeker. Uiteraard moet je een terrein (thuis of op het moment dat je op de club komt) reserveren. Meer info zie clubreglement.

Je moet hier niets voor doen. De club bezorgt jou tegen dat je de belastingaangifte moet indienen (april/mei volgend jaar), een fiscaal attest.

Hoeveel is dit belastingvoordeel?
Voor het jaar 2022 mag je max. 14,40 euro per dag/kind in mindering brengen. Hierdoor krijg je een belastingvermindering van max. €5,85/dag/kind (excl. minder gemeentebelasting). 
Voor de tennislessen komen we per lesdag(uur) zelden boven de grens van 13,70 euro (dit is enkel zo je met 2 personen in een groep les volgt) wat betekent dat je meestal het betaalde bedrag tennislessen volledig in mindering mag brengen.

Vermeld dit (begrensd) bedrag in je belastingaangifte in het vak X, rubriek B, code 1384.

De belastingvermindering bedraagt 45% van die uitgaven. Daarnaast ook een besparing gemeentelijke opcentiemen op de personenbelasting. Gemiddeld bedraagt de gemeentebelasting 8%, of nog een extra besparing van 3,6% of totaal 48,6% belastingvermindering.

Concreet. Indien je bijvoorbeeld 2 kinderen van -14 jaar hebt die elk 2 kampen volgden van telkens 5 dagen, dan kan je 14,40 euro x 2 kinderen x 2 kampen x 5 dagen of totaal 288 euro in mindering brengen.
Je krijgt hierdoor een belastingvermindering van 48,6% of 140 euro belastingbesparing.

Zo je een les niet kan, gelieve je leraar dit te melden. Bij de start van de lessenreeks ontvang je de gegevens van je leraar.
Tenzij wegens medische redenen, worden lessen waaraan je niet kon deelnemen, niet terug betaald.

Iedere lesnemer is verzekerd voor ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Meer info zie HIER. Bij een ongeval vul je bijgevoegd document in en bezorg je dit aan secretariaat@oxaco-tennis.be.
Achter de toog (in het kastje tennis) liggen een aantal blanco exemplaren. Het belangrijkste is dat bij ongeval de dokter een attest invult.

In kastje van de tennis is er ook een EHBO-kist. Ook in het materiaalkot van de tennisleraar is een EHBO-kist.

Capenberg beschikt ook over een defibrillator. Deze hangt boven het kastje tennis (achter de toog). De gebruiksaanwijzing hangt erbij.

Ijs voor bv. verzorging kneuzingen vraag je aan de persoon met toogdienst.

Moet je om medische of professionele redenen je lessenreeks stopzetten, wordt in principe een deel van het betaalde lesgeld terug gestort. Neem hiervoor contact met secretariaat@oxaco-tennis.be.

Via de tennisleraars of de voorzitter kan je tennisrackets kopen (testen) op de club, meer info HIER.

Normaal kan je op de club (aan de toog) tennisballen kopen. Door de coronamaatregelen is de cafetaria (voorlopig) gesloten en kan je via een tennisleraar of een bestuurslid tennisballen kopen. Eén doos van 4 ballen SOLINCO APEX (voor gebruik alle terreinen) = €6 (= zeer voordelige prijs).

Betaling doe je door overschrijving op rekeningnummer BE28 0018 7682 5920 van OXACO Tennis met melding 'aankoop tennisballen'.

De meeste informatie vind je op de website.
Bij de start van het seizoen organiseert de club diverse infomomenten (= ogenblikken dat er iemand op de club aanwezig is). Vind je de gewenste informatie niet, dan kan je ons contacteren

Tip! Zet Oxaco website op je smartphone!