Competities algemeen

Iedereen die een zomerabonnement heeft kan deelnemen aan de Sporta  en/of Tennis Vlaanderen (TV)- competities en interclub Zuiderkempen, zonder meerprijs.

Lees meer

Afspraken Interclub

Data interclubwedstrijden:

Voor het bepalen van de data interclubwedstrijden, houd rekening met de andere interclubploegen en de clubactiviteiten.
BV. geen interclub op zaterdagvoormiddag tot 30/06, immers dan lessen.

Reservatie van de terreinen:

  • Het bestuur zorgt voor reservatie van terreinen.
    Als er een ander terrein vrij is, mag dit worden gebruikt zolang er geen spelers opdagen en er minstens toch nog één terrein vrij is (voor de leden).
  • Hang op het reservatiebord, de kaartjes “interclub”. Maakt het voor iedereen duidelijk (en verwijder deze achteraf). Hang ook kaartje ‘interclub’ zo je speelt op een niet gereserveerd terrein (bij kalmte, zie info hogervermeld); dit kaartje mag je maar voor 1 uur hangen, na het uur eventueel hernieuwen.
  • Als een thuiswedstrijd wordt uitgesteld of als er bijkomende wedstrijden volgen, moet de kapitein het bestuur verwittigen. Als het reservatieblad, van de dag waarnaar de wedstrijd wordt verschoven al uithangt, kan men onmiddellijk de nieuwe speeldatum invullen; bestuur wel verwittigen!

Maaltijden:

  • Het bestuur geeft bij de start van het seizoen de data van de thuiswedstrijden door aan Capenberg voor reservering van de maaltijden.
  • Bij de aanvang van de interclub ontmoeting, meldt de kapitein aan Capenberg hoeveel maaltijden er worden gebruikt. Alleen de maaltijden van de spelers (thuis- en gastploeg) worden vergoed door de club. 
  • Supporters kunnen eten, maar betalen zelf. De kapitein geeft ook deze bestelling door bij het begin van de ontmoeting.
  • Na de maaltijd ondertekent de kapitein de bestelbon, in tweevoud, één exemplaar voor Capenberg en één voor de penningmeester (bv. via de brievenbus te bezorgen).              

Tennisballen:

Het Oxaco-bestuur bezorgt de kapitein op de pasjesdag tennisballen, 2 dozen van 4 ballen per thuiswedstrijd. Deze ballen blijven eigendom van Oxaco-tennis. Zij worden onmiddellijk na de interclub wedstrijd bezorgd aan een bestuurslid ofwel in het kastje van Oxaco-tennis gelegd.

Doorgeven van uitslagen en boetes:

Geef de uitslagen tijdig door aan SPORTA/TV/Zuiderkempen.
Gelieve de reglementen te respecteren. Eventuele boetes zullen via de kapitein op de ploeg worden verhaald.

Orde op en rond het terrein:

Graag stoelen, tafels en parasols na de ontmoeting, terug op zijn plaats zetten.

Richtlijnen Sporta Poules

Reserveren van terreinen:

Op basis van kalender door SPORTA aangeleverd, worden de terreinen gereserveerd door het bestuur. Er wordt steeds 2 uren gereserveerd (volstaat in de meeste gevallen).
Enkel terreinen 3, 4 en 5 kunnen worden gereserveerd. Terreinen 1 en 2 blijven beschikbaar voor leden met zomerabonnement die zonder reserveren kunnen komen spelen.

Let op: op dinsdag- en vrijdagavond zijn er tot 30/06 tennislessen op terreinen 4 en 5, waardoor er meestal maar één terrein (nl. 3) kan worden gereserveerd voor bv. SPORTA-poules.
Op donderdagavond hebben we onze clubavond DONDERSLAG. Enkel terreinen 4 en 5 kunnen dan worden gereserveerd.

Indien het uur of datum van de thuismatch wijzigt, gelieve voorzitter@oxaco-tennis.be hiervan in te lichten.
Indien de wijziging in laatste instantie plaats vindt, dan mag je zelf op de reserveringsbladen een nieuwe reservering noteren. Hou wel rekening met hogervermelde beperkingen. Graag ook deze wijziging melden aan voorzitter@oxaco-tennis.be.

Hangen kaartjes:

Gelieve vooraleer het terrein te betreden op het reserveringsbord je clubpas te hangen + pasje ‘poules’. Dit maakt het iedereen duidelijk.
Nadien verwijderen.                    

De wedstrijduitslagen en het SPORTA-reglement:

Respecteer het SPORTA-reglement, zie www.sportafederatie.be/tennis, o.m. i.v.m. het tijdig spelen van wedstrijden en het tijdig doorgeven van wedstrijduitslagen.
Eventuele boetes zullen op de kapitein worden verhaald.